Maus XTIN aerosolbekämpare i gruppen Produkter / Bil & Husvagn / Trafiksäkerhet hos Motormännens Riksförbund (5836)
Maus XTIN aerosolbekämpare
Maus XTIN aerosolbekämpare
Maus XTIN aerosolbekämpare
Maus XTIN aerosolbekämpare
Maus XTIN aerosolbekämpare
Maus XTIN aerosolbekämpare
Maus XTIN aerosolbekämpare
Maus

Maus XTIN aerosolbekämpare

Brandbekämpare för alla tillfällen! Utsedd som testvinnare i Husbilen test 2015 och Bobil & Caravan 2016. Bäst i test!


Medlemspris  629 kr
Ej medlem 795 kr



Antal: 
Spara som favorit Leverantörens artikelnummer: 1001-1 V9
Info Ge ditt omdöme Tipsa en vän

Marknadens hetaste brandbekämpare

Mindre än en termos, lättare än en halv liter mjölk och samma släcktid som en 2kg pulversläckare!

Med en storlek på endast 243 mm hög, 53 mm i diameter och 480 gram så är MAUS en av världens minsta brandbekämpare.  Vi anser dock att det är styrkan i den lilla MAUS Xtin Klein som är det som bör uppmärksammas. Du behöver inte längre springa och leta efter en brandsläckare som du inte vet vart du har eller oroa dig för att den fungerar. MAUS Xtin Klein fungerar, utan underhåll, i 5 år. Du behöver inte heller fundera på vilken sorts brand det är eftersom MAUS Xtin Klein klarar av alla mindre bränder.

Då en brand fördubblar sin storlek på mindre än 30 sekunder vet vi att tiden från att branden startar tills att man börjar släcka är kritisk. Med, en MAUS Xtin Klein så behöver du inte vara orolig för att så ska bli fallet. På kryddyllan, på fläkten, i handskfacket, i bilen, på motorcykelsemestern, i båten eller bredvid pepparkvarnen vid grillen, Maus XTIN tar liten plats och kan med fördel placeras överallt. MAUS levereras med väggfäste.

I bilen

Tillsammans med bilens instruktionsbok så får MAUS plats i ditt handskfack. Den klarar av mindre motorbränder och du undviker dyr och tidsödande sanering av din bil då Maus inte lämnar släckrester som skum och pulver efter sig. MAUS bekämpar elden med kaliumbaserad ”rök” som lätt vädras ut. Obs! Använd aldrig en MAUS när bilen är i rörelse då sikten kraftigt försämras.

För motorcyklisten

Äntligen finns ett brandskydd för motorcyklister. Den får lätt plats i er packning oavsett om ni ska på en kort tur eller på en längre motorcykelsemester.  MAUS  tar ingen plats och känns inte av i packningen. Oavsett om det sker ett missöde i motor eller i anslutning till er färd så har ni alltid ett skydd med en MAUS.

I båten

Låt MAUS vila i båten bredvid ditt sjökort och din mobiltelefon så är du aldrig långt ifrån en snabb åtgärd vid en eventuell brand ombord på båten.  Undvik att förstöra motorn i onödan med pulver - båtsäsongen är för kort för det. MAUS är godkänd av Rina som har klassificerat och certifierat fartyg sen 1861. Exempel på tänkbara eldfaror ombord: Spritkök, elektrisk apparatur, gasol, bensin, diesel, motorer, matlagningsbrand (se Kök).

5 års garanti

Garantin sträcker sig i 60 månader från produktionsdatum. DOM (Date Of Manufacturing) är produktionsdatum och skrivs i månad/år. Utgångsdatum betecknas EXP (Expire date) och skrivs i månad/år.
Har garantitiden på MAUS Xtin Klein utgått med mindre än ett år (totalt max 6 år) så aktivera enheten utomhus. Annars kontakta oss för vidare instruktioner på recycle@mausxtin.com med "EXP"-datumet så hjälper vi dig.

Aerosol och PGA

Aerosol är en blandning av gas och partiklar där partiklarna kan vara i form av vätska eller fasta ämnen. Släckmedel i form av aerosoler skiljer sig vanligen inte mycket från pulverformiga släckmedel då den kemiska sammansättningen hos partiklarna ofta är densamma. Dock är partikelstorleken 10-100 gånger mindre. I och med en mindre massa har aerosoler gasliknande egenskaper när det gäller spridnings- och fördelningsmönster.

Pyroteknisk genererade aerosoler (PGA) är mycket små partiklar som bildas genom att släckmedel, som framförallt består av ett fint pulver (kaliumförening), förångas i en generator. De heta ångorna passerar ett kylmedel som sänker ångans temperatur, vilken därefter kondenseras och en aerosol med små partiklar bildas. Tre huvudsakliga släckmekanismer beskriver de små partiklarnas släckverkan.
  • I samband med att partiklarna bryts ned absorberas värme (termisk mekanism)
  • Fria radikaler återbildas genom heterogent katalyserade reaktioner på partiklarnas yta (kemisk verkan)
  • De produkter som bildats vid förbränningen av den aerosolbildande blandningen har en inerterande effekt.
De två förstnämnda mekanismerna sker på partikelns yta och släckeffekten bestäms av partiklarnas totala yta. En större total yta innebär bättre släckeffekt.

Fördelar med PGA är att det inte krävs trycksatta behållare, rör, ventiler och munstycken för distribution av släckmedel. Dessutom är släckeffektiviteten per viktenhet hög, ungefär 3-10 gånger mer effektivt än Halon.

Hur står sig MAUS i konkurrensen?

Ser hur MAUS Xtin Klein står sig i konkurrensen i PDF:n nedan

OBS! Detta är ett komplement till en brandsläckare. Försäkringsbolag godkänner inte MAUS Xtin Klein som en bracksläckare i t.ex. veteranfordon och även MHRF har meddelat att detta endast är ett kompliment.


Vi rekommenderar även
Maus Nozzle Klein
Brinner det i snävt utrymme? Var redo!
Medlemspris 
199 kr
Ej medlem 249 kr
Se fler varor
Maus Nozzle Klein
Brinner det i snävt utrymme? Var redo!
Medlemspris 
199 kr
Ej medlem 249 kr
Andra köpte även
Ledson - Varningspuck Uppladdningsbar
Blinkande varningsledljus när du blir stående!
Medlemspris 
229 kr
Ej medlem 269 kr
M Reflexväst i textilväska
Reflexväst / säkerhetsväst gör dig synlig vid vägen!
Medlemspris 
79 kr
Ej medlem 99 kr
M Förstahjälpen-kudde
Vår innehållsrika förbandskudde som i flera år hjälpt människor...
Medlemspris 
289 kr
Ej medlem 329 kr
Abnet Professional - Multirengöring 1 L
 Ett professionellt rengöringsmedel mot alla ytor och smuts.
Medlemspris 
159 kr
Ej medlem 189 kr