Maus XTIN Brandsläckare i gruppen Produkter / Hem & Fritid / Brandsäkerhet hos Riksförbundet M Sverige (5836)
Maus XTIN Brandsläckare
Maus XTIN Brandsläckare
Maus XTIN Brandsläckare
Maus XTIN Brandsläckare
Maus XTIN Brandsläckare
Maus XTIN Brandsläckare
Maus XTIN Brandsläckare
Maus

Maus XTIN Brandsläckare


Medlemspris  995 kr / 849 kr
Ej medlem 1295 kr / 1295 kr 
Köp
Spara som favorit
Leverantörens artikelnummer: 1001-1 V9
Kampanjstart:
2024-05-17, 00:00
Kampanjstopp:
2024-06-30, 23:59
Info Ge ditt omdöme

Marknadens hetaste brandsläckare

Mindre än en termos, lättare än en halv liter mjölk och samma släcktid som en 2kg pulversläckare. Med en storlek på 243 mm hög, 53 mm i diameter och 480 gram så är MAUS en av marknadens minsta brandsläckare. MAUS Xtin Klein fungerar underhållsfritt i 5 år och den bekämpar alla mindre bränder.

En brand fördubblar sin storlek på mindre än 30 sekunder så tiden är en avgörande faktor. Maus XTIN tar liten plats och kan placeras överallt. MAUS levereras med väggfäste.

I bilen

MAUS får plats i handskfacket. Den klarar av mindre motorbränder. Maus lämnar inga släckrester som skum och pulver efter sig utan bekämpar elden med kaliumbaserad ”rök” som lätt vädras ut. Obs! Använd aldrig en MAUS när bilen är i rörelse då sikten kraftigt försämras.

För motorcyklisten

Äntligen finns ett brandskydd för motorcyklister. Den får lätt plats packningen på både kortare turer och på längre motorcykelsemestrar. 

I båten

Låt MAUS vila i båten bredvid ditt sjökort och din mobiltelefon så är du aldrig långt ifrån en snabb åtgärd vid en eventuell brand ombord på båten.  Undvik att förstöra motorn i onödan med pulver - båtsäsongen är för kort för det. MAUS är godkänd av Rina som har klassificerat och certifierat fartyg sen 1861. Exempel på tänkbara eldfaror ombord: Spritkök, elektrisk apparatur, gasol, bensin, diesel, motorer, matlagningsbrand (se Kök).

5 års garanti

Garantin sträcker sig i 60 månader från produktionsdatum. DOM (Date Of Manufacturing) är produktionsdatum och skrivs månad/år. Utgångsdatum betecknas EXP (Expire date) och skrivs månad/år.  Har garantitiden på MAUS Xtin Klein passerats med mindre än ett år (totalt max 6 år) så aktivera enheten utomhus. Annars kontakta oss för vidare instruktioner på recycle@mausxtin.com med "EXP"-datumet så får du hjälp.

Aerosol och PGA

Aerosol är en blandning av gas och partiklar där partiklarna är i vätskeform eller fasta ämnen. Släckmedel i form av aerosoler skiljer sig vanligen inte mycket från pulverformiga släckmedel då den kemiska sammansättningen hos partiklarna ofta är densamma. Dock är partikelstorleken 10-100 gånger mindre. I och med en mindre massa har aerosoler gasliknande egenskaper när det gäller spridnings- och fördelningsmönster.

Pyroteknisk genererade aerosoler (PGA) är mycket små partiklar som bildas genom att släckmedel, som framförallt består av ett fint pulver (kaliumförening), förångas i en generator. De heta ångorna passerar ett kylmedel som sänker ångans temperatur, vilken därefter kondenseras och en aerosol med små partiklar bildas. Tre huvudsakliga släckmekanismer beskriver de små partiklarnas släckverkan.
  • I samband med att partiklarna bryts ned absorberas värme (termisk mekanism)
  • Fria radikaler återbildas genom heterogent katalyserade reaktioner på partiklarnas yta (kemisk verkan)
  • De produkter som bildats vid förbränningen av den aerosolbildande blandningen har en inerterande effekt.
De två förstnämnda mekanismerna sker på partikelns yta och släckeffekten bestäms av partiklarnas totala yta. En större total yta innebär bättre släckeffekt.

Fördelar med PGA är att det inte krävs trycksatta behållare, rör, ventiler och munstycken för distribution av släckmedel. Dessutom är släckeffektiviteten per viktenhet hög, ungefär 3-10 gånger mer effektivt än Halon.

Hur står sig MAUS i konkurrensen?

Se hur MAUS Xtin Klein står sig i konkurrensen i PDF:n nedan

OBS! Detta är ett komplement till en brandsläckare. Försäkringsbolag godkänner inte MAUS Xtin Klein som en brandsläckare i t.ex. veteranfordon.
Vi rekommenderar även
Maus Nozzle Klein
Brinner det i snävt utrymme? Var redo!
Medlemspris 
199 kr
Ej medlem 249 kr
Köp!
Info
Se fler varor
Maus Stixx Pro
Medlemspris 
649 kr
Ej medlem 699 kr
Köp!
Info
Maus Nozzle Klein
Brinner det i snävt utrymme? Var redo!
Medlemspris 
199 kr
Ej medlem 249 kr
Köp!
Info
Andra köpte även
Ledson uppladdningsbar varningspuck
Blinkande varningsledljus om du blir stående med bilen.
Medlemspris 
229 kr
Ej medlem 259 kr
Köp!
Info
AutoParkTime 4 Mark 2
Medlemspris 
499 kr / 449 kr
Ej medlem 539 kr / 539 kr
Köp!
Info
Abnet Professional - Multirengöring 1 L
Medlemspris 
159 kr
Ej medlem 189 kr
Köp!
Info
KalaX - solglasskärm
Medlemspris 
299 kr
Ej medlem 349 kr
Köp!
Info