SmartDNA - Cykel/Barnvagn i gruppen Produkter / Hem & Fritid / SmartDNA hos Riksförbundet M Sverige (ISR-Cykel)
SmartDNA - Cykel/Barnvagn
SmartDNA - Cykel/Barnvagn

SmartDNA - Cykel/Barnvagn

Därför ska du använda ISR-märkning för att stoppa tjuven: 

Tjuven undviker märkta föremål.

  • Märkningen härdar fast och är praktiskt taget omöjlig att avlägsna.
  • Lyckas man få bort en eller flera dekaler kommer ändå den inetsade texten att synas i polisens UV-ljus. 
  • Registreringen görs enkelt av ägaren eller butiken och utan krav på vare sig registrerings- eller abonnemangskostnad. En internationell databas håller reda på föremålets ägare. Oavsett vilket land föremålet hittas i går det att spåra ägaren.
  • Upphittade föremål kan enkelt avslöjas om de är anmält stulet eller slaktat genom att scanna av QR-koden med en smartphone. Polisen får dessutom fram ägaruppgifter i realtid 24/7/365. 

När låsen inte räcker till - även om låset väger mellan 1,5 till 2 kilo kan tjuven klippa eller kapa låset på cirka en minut enligt TestFakta (juni 2017).

Medlemspris  349 kr
Ej medlem 399 kr 
Köp
Spara som favorit
Leverantörens artikelnummer:
Info Ge ditt omdöme

ISR stöldskyddsmärkningen för cyklar, elcyklar, sparkcyklar, barnvagnar med mera. ISR står för International Security Register och består av ett antal dekaler som fästes på ramen och etsar in ett serienummer som är unikt och spårbart. Ägaren registrerar enkelt de märkta föremålen genom en unik kod i ISR-databasen, och om den blir stulen kan Polisen enkelt koppla ihop koden med ägaren. Stöldskyddsmärkningen har även en stark avskräckande effekt, dvs risken att märkta föremål stäljs minskas avsevärt med denna stöldskyddsmärkning!

Ingen kostnad för registrering eller abonnemang tillkommer.

Varje paket stöldskyddsmärkning innehåller ett antal dekaler med en unik identitet, som lagras i databas. Varningsdekalen är även försedd med QR-kod för enklare identifiering. Polisen kan enkelt söka i databasen för att hitta ägare till upphittade föremål. Skulle dekalerna demonterats (går endast att få bort i fragmenterat skick) kvarstår märkningen som är läsbar vid belysning med polisens UV-lampor. Databasen har även manuell betjäning dygnet runt. 

 • Tjuven undviker märkta föremål - Föremålen märks på flera ställen med dekaler och etsfluorescens.
 • Dekalerna härdar fast och är praktiskt taget omöjliga att avlägsna. En etsfluorescens stryks över dekalen och tränger ned i de laserskurna hålen och etsar sig fast i underlaget. Resultatet blir ett tydligt, unikt nummer och en hänvisande webbadress.
 • Lyckas man få bort en eller flera dekaler kommer ändå all text att vara synlig i Polisens UV-ljus. Dessutom syns att dekaler avlägsnats, vilket borde skapa misstankar om stöld.
 • Upphittad föremål - eller föremål till salu - kan enkelt avslöjas om den är anmäld stulen eller slaktad (hjul/ram separerade) på följande sätt och av vem som helst (endast Polisen kan dock identifiera ägaren):
  • Dekalens unika QR-kod
  • Dekalens unika nummer, som går att söka på www.isrcodecheck.com (webbadressen också anges i märkningen).
 • En ackrediterad internationell databas håller reda på föremålets ägare. Oavsett vilket land föremålet hittas i går det att spåra ägaren.
 • Registreringen görs enkelt av ägaren och utan krav på vare sig registrerings- eller abonnemangskostnad.
 • Registrering sker i samma databas som för SmartDNA® och uppfyller myndigheters krav för Märk-DNA produkter. Märkningen baseras dock inte på DNA.

Det är enkelt och tar endast ett par minuter att stöldskyddsmärka sin cykel, elcykel, sparkcykel eller annat föremål. Gör såhär:

 1. Sätt på de perforerade dekalerna. På en cykel rekommenderar vi att sätta de två stora dekalerna på ramen, de två små dekalerna i fälgarna samt den medelstora dekalen på gaffeln. 
 2. Pensla den fluorescerande etsvätskan över den perforerade koden och webbadressen. Säkerställ att etsvätskan appliceras på samtliga punkter. Appliceringen kan göras på de flesta material, men etsfluorescensen biter inte på olackerad kolfiber (de flesta kolfibermaterialen är lackerade).
 3. Sätt på varningsdekalen på ett väl synligt ställe. Dekaler är försedda med ett mycket starkt limm, som fästar bra på samtliga ytor (till exempel stål, aluminium, kolfiber, plast med mera). På grund av det kraffulla limmet, se till att du har bestämt dig var dekalerna ska placeras - det går nämligen inte att flytta dekalerna när de väl har fått fäste. 

  Det är viktigt att du registrera dina föremål efter du har märkt den. Registrera föremålen tillsammans med dina kontaktuppgifter på www.retainagroup.com/adnas. Glöm inte att uppdatera dem registrerade uppgifter om du flyttar eller säljer dina märkta föremål.

Andra köpte även
Ledson uppladdningsbar varningspuck
Blinkande varningsledljus om du blir stående med bilen.
Medlemspris 
229 kr
Ej medlem 259 kr
Köp!
Info
GP Safeguard RF2.1 trådlös utomhusbelysning
Medlemspris 
399 kr
Ej medlem 449 kr
Köp!
Info
GP Safeguard RF4.1H, trådlös utomhusbelysning, LED
Medlemspris 
649 kr
Ej medlem 749 kr
Köp!
Info
Reflexväst i textilväska
Medlemspris 
79 kr
Ej medlem 99 kr